Tekijät esiin - Katospisteen sankarit Heikki ja Antti

 

Lehtovuoren katospiste ei ole pelkkä tuotantopiste – se on paikka, jossa syntyvät kestävät, asiakkaan tarpeisiin räätälöidyt ratkaisut. Katosten ja pyöräpysäköintiratkaisujen kysyntä kasvaa, ja katospisteellä valmistus käykin nyt kuumimmillaan. Tässä "Tekijät esille" -sarjan jaksossa tutustumme kahteen tuotannon ammattilaiseen, jotka varmistavat, että jokainen tuote täyttää asiakkaiden korkeat odotukset: Antti Leponiemi ja Heikki Rantanen.

Heidän työpäivänsä ovat paljon muutakin kuin vain kokoonpanoa – ne ovat ongelmanratkaisua, yhteistyötä ja jatkuvaa kehitystä. Mutta miten he päätyivät katospisteelle ja mitä heidän työnsä oikeastaan pitää sisällään?

Monipuolinen työ vaatii tarkkuutta ja luovuutta

Antti on jo konkari Lehtovuorella. Hänen tehtävänsä on huolehtia siitä, että katostuotteet toimitetaan asiakkaalle oikeassa kunnossa, kaikkine osineen ja selkeiden asennusohjeiden kera. "Tilaus kokonaisuudet ovat usein massiivisia koostuen sadoista eri komponenteista, ja sillä tavaran määrällä on vaikutus myös tehtaan muuhun tuotantoon kuten vaikkapa pintakäsittelyyn. Prosessin sujuvoittamiseksi teemme tiivistä yhteistyötä esimiesten ja muiden osastojen kanssa, jotta tuotteet ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja jottei homma "puuroutuisi" missään vaiheessa tuotantoa". Jokainen lähetys on tarkasti mietitty, jotta asiakkaan asennusprosessi olisi mahdollisimman helppo. "Katokset lähtevät useimmiten osina, toisin kuin muut tuotteet, jotka toimitetaan valmiiksi koottuina," Antti selventää.

Heikki aloitti uransa Lehtovuorella jätekatosten, eli Modulien, valmistuksessa. Viimeisen vuoden aikana hän on siirtynyt tekemään myös katoksia, joiden toteutus on vaativampaa."Modulin kanssa työ on suoraviivaista ja selkeää, mutta katosten kokoonpano on haasteellisempaa – käytännössä jokainen tilaus on yksilöllinen" Heikki kertoo.  

Tällä hetkellä Lehtovuoren katos- ja pyöräpysäköintiratkaisut ovat myynnillisesti kasvavia tuotteita, mikä tarkoittaa, että sesonkiaikana katospisteellä on kiireistä. Talvisin työ kuitenkin muuttuu: silloin keskitytään uusien prototyyppien valmistukseen ja katosratkaisujen kehittämiseen. Antti on ollut mukana esimerkiksi ViVa-katosten kehitystyössä jo alusta asti. Hän pitää yhteistyötä suunnittelun kanssa mielekkäänä, sillä se mahdollistaa käytännöllisten ja asiakkaiden tarpeisiin vastaavien ratkaisujen kehittämisen.

(Kuvassa vasemmalla Heikki ja oikealla Antti)

Urapolut, jotka johtivat Lehtovuorelle

Heikin ja Antin työurat ovat kulkeneet eri polkuja ennen kuin he päätyivät Lehtovuorelle. Heikki aloitti autonasentajana, mutta siirtyi lastenhoidon pariin ennen kuin löysi tiensä tehdastyön maailmaan kesätöiden kautta. Hän koki heti, että tehdastyö oli hänen alansa, ja nyt hän on ollut Lehtovuorella jo kolme vuotta.

Antti puolestaan on toista kertaa Lehtovuorella – yhteensä hän on ollut talossa kuusi vuotta. Välissä hän ehti tehdä hautakiviä ja ennen Lehtovuorta pitkän uran rakennusalalla. "Lehtovuori on ollut suosittu työnantaja kaveripiirissäni, ja yli kahdenkymmenen vuoden ajan täällä on ollut aina vähintään yksi ystävistäni töissä," Antti kertoo.

Tiimityötä ja vaihtelua arkeen

Lehtovuoren katospisteellä tiimityö on kaiken keskiössä. Antti tekee tiivistä yhteistyötä muun tuotannon, kuten maalaamon ja alkutuotannon kanssa. Työpisteet ovat joustavia, ja katospiste voi muuntautua esimerkiksi Bermuda-kokoonpanopisteeksi tai latauskaappien kasauspisteeksi.  

Yksi heidän viimeisimmistä työn kohokohdistaan oli CERN-projekti, jossa he pääsivät hyödyntämään luovuuttaan sekä kokemustaan ja lopputulos oli erittäin onnistunut. "Asiakas oli tyytyväinen, ja tällaiset projektit tuovat mukavaa vaihtelua arkeen," Heikki toteaa. "Projekti on yritykselle merkittävä ja tärkeä pään avaus. Ensivaikutelman voi antaa vain kerran", jatkaa Antti.

Hauskat faktat – ja elämänsä MacGyver

Työn lisäksi Antti ja Heikki ovat mielenkiintoisia persoonia myös vapaa-ajalla. Antti opiskelee kalevalaista jäsenkorjausta työn ohessa – tulevaisuudessa tarkoitus toimia sivutoimisena yrittäjänä sen parissa. Heikki puolestaan tunnetaan eläinten pelastajana -  Hän on pelastanut useita halliin eksyneitä eläimiä. Vapaa-ajallaan Heikki puuhastelee mielellään autotallissa erilaisten projektien parissa. Viimeisin työ on ollut kissojen viihdekeskus.

Lehtovuori – paikka, jossa tiimihenki kukoistaa

Molemmat miehet ovat yhtä mieltä siitä, että Lehtovuori on hyvä työnantaja: "Täällä on paljon porukkaa, jotka ovat käyneet kokeilemassa muita töitä, mutta lopulta palanneet takaisin, itseni mukaan lukien" Antti kertoo. Työntekijöitä kuunnellaan ja heitä otetaan mukaan kehitystyöhön, mikä on tehnyt työstä erityisen mielekästä.

Työn ilmapiiri on rento ja hyväntuulinen. "Välillä nauramme vedet silmissä," Antti ja Heikki kertovat. Johdon ja työntekijöiden välinen luottamus antaa kaikille tilaa keskittyä olennaiseen, ja tiivis yhteishenki tekee työstä nautinnollista.

Antin sanojen mukaan katospisteellä työ on kuin "kakun koristelua", kun alkutuotanto ja maalaamo ovat jo hoitaneet ison osan työstä. Valmiina lähtee ammattitaidolla viimeistelty tuote, joka ilahduttaa asiakkaita sekä käyttäjiä. Lehtovuoren investoinnit ja työntekijöiden sitoutuminen näkyvät sekä tuotteiden laadussa että työyhteisön hyvinvoinnissa.

Heikki ja Antti ovat täydellisiä esimerkkejä siitä, kuinka Lehtovuoren työntekijöiden kokemus ja luovuus kulkevat käsi kädessä, tuoden esiin niin uusia ratkaisuja kuin iloista tekemisen meininkiä – sesongista toiseen.

 
Posted in: Tekijät esiin